Kort om bogen

I dag er der omkring 1,6 millioner singler i Danmark – et voksende segment, der har svært ved at undgå madspild. Statistikker og undersøgelser viser, at singler faktisk har det største madspild. Det skyldes ikke, at singler kan lide at smide mad ud – men fordi de ikke når at få maden spist i tide.

De fleste kogebøger i dag er stadig målrettet storfamilier, og det er ikke nemt at finde en kogebog, som opfordrer til at bruge de ting, man i forvejen har i køleskabet og på basislageret – eller giver gode opskrifter til singler.

 

Derfor er denne kogebog en ægte “first mover” på området, da det i dén grad er på tide, at danske singler og små husstande også bliver tilgodeset, og ikke mindst inspireret til at lave lækker, sund mad, undgå madspild og spare penge. Jeg forudser, at denne kogebog vil skabe en ny bølge af kogebøger, som har fokus på singler og små husstande, siger Selina Juul fra Stop Spild Af Mad.

 

Undgå madspild og tryl med dine rester, giver dig inspiration til at se masser af muligheder for at få brugt alle de råvarer, du får købt.
Er der spidskål tilovers fra coleslaw’en om mandagen, vil den både være super til tortillawraps om tirsdagen og til en frisk spidskålssalat om onsdagen.
Har du rester af ærter fra tunmousse om tirsdagen, så brug dem i en lækker ærte­tapenade om onsdagen.

 

Undgå madspild og tryl med dine rester, gør det lettere for dig at spise sundt – uden at måltiderne bliver uoverskuelige og tidskrævende. Her er ingen løftede pegefingre – men derimod en hjælp til at du kan få råd til mere, til du kan holde dig sund og rask og samtidig vise omtanke for miljøet.

Hvis man følger kogebogens 4-ugers madplaner fra morgen til aften og handler ind efter bogens indkøbslister, kan én person handle for intet mindre end 1000 kr. om måneden. 

 

Med sit fokus på at inspirere singler og små husstande til at lave sund, billig mad og undgå madspild, er denne bog den første af sin slags i Danmark.

Bogen er på 192 sider og indeholder bl.a.:
• Forord af Selina Juul, stifter af Forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad
• Tips til indkøbsturen
• Information om økologiske og konventionelle madvarer
• Relevant viden om nedfrysning, optøning, genindfrysning og holdbarhedsdatering
• 4 ugers madplan, inkl. indkøbslister og opskrifter til brug af rester

Bogen er brugervenlig og fyldt med flotte illustrationer og indeholder desuden en lang række tips og tricks til at tilberede og udnytte resterne for at undgå unødvendig madspild.

Her finder du indkøbslisterne som bruges i bogen. Du kan printe dem og bruge dem på indkøbsturen.

UGE 1             UGE 2              UGE 3              UGE 4